Menu
EUR
Gezichtscrème zonder parfum en alcohol

Gezichtscrème zonder parfum en alcohol

Gezichtscrèmes zijn populaire producten. Ze worden gebruikt om diverse redenen. Denk aan het hydrateren en in balans houden van de huid. Ook helpen ze de huid barrière te ondersteunen.  

In dit blog informeren we je over de eigenschappen van de AT14 gezichtscrème, een hypoallergene dag- en nachtcrème zonder alom bekende allergenen zoals parfum en alcohol. Ook zijn enkele andere, wat minder bekende allergenen vermeden.

Wat is AT14?

AT14 huidverzorgingsproducten zijn ontwikkeld door allergologen en dermatologen. Ze zijn bedoeld voor mensen die last hebben van een (zeer) gevoelige huid, een huid gevoelig voor contactallergenen (contactallergie) of mensen die last hebben van contacteczeem. Zij kunnen de hypoallergene verzorgingsproducten van AT14 skincare veilig gebruiken.

Dat komt omdat de AT14 producten gevrijwaard zijn van alle veel voorkomende maar ook de wat minder voorkomende contactallergenen. Dat maakt AT14 producten écht hypoallergeen.

We verduidelijken wat lastige begrippen in bovenstaande alinea. Te beginnen met het begrip contactallergenen.

Wat zijn contactallergenen?

Contactallergenen zijn stoffen die een allergische huidreactie kunnen veroorzaken wanneer ze in contact komen met de huid of de slijmvliezen. Het staat ook wel bekend als contactdermatitis.   

Voorbeelden van allergenen zijn nikkel (vaak aanwezig in sieraden), latex, bepaalde conserveermiddelen en geurstoffen in cosmetica en huidverzorgingsproducten.

Wat is het verschil tussen contactallergie en allergisch contacteczeem?

Deze termen lijken nogal op elkaar. Maar er zijn kleine verschillen.

Een contactallergie is een breed begrip. Het houdt in dat het immuunsysteem van een persoon abnormaal reageert op stoffen waarmee de huid in contact komt (de allergenen).

Het kan gaan om een divers scala aan allergenen (denk aan metalen, cosmetica en parfums tot latex) en ook de symptomen kunnen zeer variëren (huiduitslag, jeuk, zwelling en roodheid). De reactie is meestal het gevolg van herhaalde blootstelling aan de stof.

Allergisch contacteczeem is een ziektebeeld wat mensen ontwikkelen als gevolg van een contactallergie. De huid raakt ontstoken na blootstelling aan een allergische stof. Het immuunsysteem ziet de stof als een indringer en start een allergische reactie.

Het eczeem wat daarop volgt is een ontstekingsreactie van de huid, Het kenmerkt zich door roodheid, zwelling, jeuk en soms ook blaarvorming.

Deze symptomen zijn vergelijkbaar met die van irritatief contacteczeem. Bij deze vorm van contacteczeem ontstaat directe irritatie van de huid door schadelijke stoffen. Er is dus geen sprake van een allergische reactie. Het immuunsysteem is daarbij niet betrokken.

Wat is hypoallergeen?

Hypoallergeen is een term die aangeeft dat een bepaald product minder kans heeft om allergische reacties te veroorzaken bij mensen die gevoelig zijn voor allergieën.

AT14 skincare producten bevatten geen ingrediënten waarvan de medische literatuur aangeeft dat dit een contactallergeen kan zijn. Óf ze bevatten slechts een minimaal percentage van een contactallergene stof, wat de kans op een allergische reactie vrijwel nihil maakt.

AT14 producten noemen we daarom ook hypoallergene huidverzorgingsproducten. Dit in tegenstelling tot veel andere huidverzorgingsproducten.

Wat betekent dit concreet voor onze gezichtscrème? Welke ingrediënten zijn daarin weggelaten waardoor we het een hypoallergene gezichtscrème of dagcrème noemen?  

Een gezichtscrème zonder parfum

Parfum is een allergeen. Hoewel parfum voordelen kan hebben op het gebied van geur en sensorische ervaring heeft het een aantal nadelen. Parfum kan huidirritaties veroorzaken, allergieën uitlokken of bijdragen aan overgevoeligheidsreacties.

Gezichtscrèmes met parfum kunnen daarom het risico op irritatie en allergische reacties vergroten. Allergisch contacteczeem of contactallergie kunnen symptomen veroorzaken zoals roodheid, jeuk, zwelling en huiduitslag.

Ervaar je deze symptomen na het gebruik van een gezichtscrème met parfum, dan is het mogelijk dat parfum de boosdoener is. Daarom is de AT14 gezichtscrème volledig vrij van parfum.

[products=blog_gezichtscreme_zonder_parfum_en_alcohol]

Een gezichtscrème zonder wolalcohol (lanoline)

Daarnaast zijn alle AT14 producten vrij van alcoholsoorten waarvan bekend is dat die een allergische reactie kunnen veroorzaken. Dan hebben we het over wolalcoholen (lanoline of lanoline alcohol). Ook afgeleide alcoholsoorten daarvan, zoals: cetyl-, stearyl- en cetearylalcohol zijn uit AT14 gelaten. 

Alcohol kan de huid uitdrogen omdat het natuurlijke oliën verwijdert en de huid irriteren. Bij langdurige blootstelling zorgt het ervoor dat het de natuurlijke vochtbarrière van de huid beschadigt. Dit verzwakt de beschermende functie van de huid en kan leiden tot een verhoogde gevoeligheid voor irritaties en ontstekingen.

Welke allergenen zijn nog meer weggelaten in de AT14 gezichtscrème?

Een aantal andere ingrediënten waarvan bekend is dat ze een allergische reactie kunnen veroorzaken zijn:

 • Synthetische geurstoffen
 • Kleurstoffen
 • Minerale olie
 • Cocamidopropyl betaīne

AT14 producten bevatten geen van bovenstaande stoffen.

Welke huididentieke ingrediënten zijn wel toegevoegd aan de gezichtscrème?

Om de zeer gevoelige huid zo goed mogelijk te verzorgen, zijn huididentieke of huid-eigen ingrediënten aan de crème toegevoegd. Huididentieke ingrediënten verbeteren het vochtvasthoudend vermogen, de elasticiteit van de huid, de huidcel-vernieuwing en remmen beschadigende invloeden van buiten af. Ook stimuleren ze de immuniteit van de huid.

Een stof die ‘huid-identiek’ is, is een grondstof die gelijk is aan die in onze huid maar synthetisch wordt gemaakt. Zo’n grondstof is bovendien hypoallergeen.

Ook streven we naar 100% zuivere grondstoffen. Dat betekent dat er geen vervuilingen in de grondstof zitten die een allergeen kunnen zijn.

Onderstaande huididentieke ingrediënten zijn in de gezichtscrème toegevoegd.

 • Macadamia olie (Macadamia integrifolia seed oil)
 • Squalane
 • Ceramide NG
 • Hyaluronzuur
 • Butyrospermum Parkii Butter (Shea butter)
 • Glyceryl Stearate
 • Caprylic / Caoric Triglyceride
 • Glyerin
 • Tocopherol 100%

Lees alles over de functie van deze en andere ingrediënten op onze AT14 website.

Conclusie 

AT14 gezichtscrème is een huidverzorgende gezichtcrème die mensen met een contactallergie, contactallergisch eczeem of met een gevoelige huid veilig kunnen gebruiken.

Bekende allergene stoffen zoals bepaalde alcoholsoorten en parfum zijn weggelaten uit deze crème. Ook van de wat minder bekende allergenen zoals bijvoorbeeld minerale olie zijn geen sporen te vinden in dit AT14 product. Daarnaast zijn belangrijke huididentieke stoffen toegevoegd die huidverzorging stimuleren.

Lees ook de volgende artikelen

Vermoed je dat je een allergie hebt voor parfum of wolalcoholen? Lees hierover meer op de website van de Nederlandse vereniging voor Dermatologie en Venereologie. 

Allergisch voor parfum
Allergisch voor wolalcoholen

 


Comments (0)

There are no comments yet, be the first one to comment.

Newsletter

Stay up to date with our latest offers
Choose your language
Choose your currency

Recently added

Total incl. tax
€0,00
Order for another €50,00 and receive free shipping
0
Compare
Start comparison

Leave a comment

Your email address will not be published

This product has been added to your cart