Menu
0
19Sep2022
Tips jeukende hoofdhuid

Tips jeukende hoofdhuid

Jeuk is zeer irritant. De verleiding om te krabben is vaak te groot en onweerstaanbaar. Een jeukende hoofdhuid is helemaal vervelend. Krabben kan namelijk voor schilfers zorgen die op roos lijken.

Om de jeuk te verminderen zijn milde producten belangrijk om je hoofdhuid en haren te verzorgen. Bekijk onze 6 tips tegen een jeukende hoofdhuid!

Oorzaken van een jeukende hoofdhuid

Een jeukende hoofdhuid kan veel verschillende oorzaken hebben. Bijvoorbeeld een verandering in hormonen, stress, temperatuurverschillen, bepaalde shampoo of eczeem. Als je erg last blijft hebben of twijfelt over een huidaandoening → ga naar de huisarts. Onze tips helpen je om sommige oorzaken aan te pakken.

De tips in het kort: 

  • Douche korter, kouder en dep je haren droog
  • Gebruik de juiste shampoo
  • Verzorg je huid met crème of hoofdlotion
  • Draag geen pet
  • Drink voldoende
  • Probeer stress te verminderen

Tips bij het douchen of badderen

Een droge huid jeukt eerder. Als je doucht of baddert, spoel je een beetje van het natuurlijke vet en oliën van je huid weg. Deze natuurlijke vetten beschermen de vochtbalans van je huid. Door ze weg te spoelen, droogt je huid eerder uit.

Hoe langer en hoe heter je doucht, hoe meer vet van je huid wegspoelt. Door korter en koeler te douchen (ongeveer 5 tot 10 minuten), houd je je huid gezonder. Dit kan al helpen tegen jeuk.

Daarom wil je ook minder vaak douchen. Het liefst een paar keer per week. Elke dag douchen kan, maar doe het dan het liefst zo koud en zo kort mogelijk.

Voor de bad-liefhebbers: baad minder vaak en korter.

Minder of geen zeep

Door af en toe bij het douchen niet je haren te wassen of geen zeep te gebruiken, help je de huid. Je hebt misschien het idee dat je dan niet schoon wordt, maar tenzij je echt erg vies bent geworden heb je weinig of geen zeep nodig.

Wat is dan wel een goede shampoo voor een jeukende hoofdhuid?

‘Normale’ zepen en shampoos kunnen je huid irriteren. Dit komt vaak door parfum, conserveringsmiddelen of andere ingrediënten. Door een milde, neutrale shampoo en douchcrème te gebruiken (zonder parfum), verzorg je de huid beter.

AT14 Hypoallergene shampoo en hypoallergene anti-roos shampoo zijn zeer huidvriendelijk. Ze zijn speciaal gemaakt voor de zeer gevoelige en jeukende hoofdhuid. Ook geschikt bij eczeem en contactallergie. De kans op een allergische reactie of irritatie is nihil. 

De AT14 producten bevatten namelijk:

  • Géén parfum
  • Géén synthetische geurstoffen
  • Géén kleurstoffen
  • Géén wolalcoholen (lanoline)
  • Géén minerale olie
  • Géén cocamidopropyl betaïne

Bekijk AT14 hypoallergene shampoo

Last van roos?

Een jeukende hoofdhuid kan ook gepaard gaan met roos. Roos is vervelend omdat het er minder mooi uit ziet. Als je ook een jeukende hoofdhuid hebt, is het extra vervelend. Doordat je gaat krabben vallen er nog meer huidschilfers van je hoofdhuid.

Wil je af van je roos en de eventueel bijkomende jeukende hoofdhuid? Gebruik dan de AT14 anti-roos shampoo voor een korte tijd, als kuur. Na de kuur kun je de gewone shampoo en hoofdhuidlotion gebruiken.

Bekijk AT14 anti-roos shampoo

Dep je haren droog

Nadat je je haren hebt gewassen is het beter om het droog te deppen in plaats van te wrijven. Je haar of hoofdhuid droogwrijven kan je huid irriteren. Daardoor kan het (meer) gaan jeuken.

Samengevat:

Tip bij jeukende hoofdhuid: gebruik een crème of hoofdlotion

Nadat je hebt gedoucht of gebadderd is je huid droger en ontstaat er een ‘verstoorde vochtbalans’. Daardoor kan je jeuk krijgen en is de kans op een infectie bij je huid groter. En zo’n infectie kan ook nog eens gaan jeuken.

Verzorg je jeukende hoofdhuid met neutrale lotion of crème. Als je geen of weinig haar hebt, is het smeren van hoofdhuidlotion wat makkelijker. Maar ook als je veel/lang haar hebt, kun je een jeukende hoofdhuid verlichten door lotion te smeren. 

Met een neutrale hoofdhuidlotion verzorg je de huid, wat de vochtbalans ondersteunt. De AT14 hoofdhuidlotion is speciaal ontwikkeld voor de droge en gevoelige hoofdhuid en helpt de jeukende hoofdhuid kalmeren.

Bekijk AT14 hypoallergene hoofdhuidlotion

Draag geen pet

Het dragen van een pet maakt eczeem en een jeukende hoofdhuid erger. Het is belangrijk dat de huid op een natuurlijke manier kan ‘luchten’. Draag dus geen pet, of zo min mogelijk. Ook als je geen last hebt van eczeem is het een goed idee om je hoofdhuid te laten ‘luchten’.

Drink voldoende voor een gezonde huid

Een gezonde huid is belangrijk om jeuk te voorkomen. Door voldoende (water) te drinken, ongeveer 1,5 liter per dag minimaal, help je je huid gezond houden. Dit werkt van binnenuit.

Met deze tips en door je huid en haren mild te verzorgen, kun je klachten van een jeukende hoofdhuid verminderen.

Probeer stress te verminderen

Een van de oorzaken van een jeukende hoofdhuid kan stress zijn. Samen met hormonen is dit een oorzaak die soms lastig te herkennen en voorkomen is. Probeer de stress die je ervaart te verminderen. In de tussentijd kun je de andere tips opvolgen om op korte termijn je jeukende hoofdhuid te kalmeren.

Met deze tips en door je huid en haren mild te verzorgen, kun je klachten van een jeukende hoofdhuid verminderen.

Bekijk het gehele assortiment van AT14

Reacties

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste die reageert.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.