Menu
0
25Feb2021
Last van een droge huid op je benen?!

Last van een droge huid op je benen?!

Droge huid op je benen is een bekend dermatologisch probleem genaamd ‘xerose cutis’ of ‘asteatose’ maar in de volksmond beter bekend als ‘winterbenen’. Droge huid op de benen kan iedereen overkomen, op elke leeftijd.

Droge huid op benen: hoe komt het?

Een droge en gevoelige huid ontstaat omdat de huid een te kort aan vetten heeft. Hierdoor kan de huid moeilijker vocht vasthouden. Het gevolg is dat er teveel vocht uit je huid verdampt. De natuurlijke vochtvoorziening is dan niet meer voldoende.

Zowel kou als warmte kunnen effect hebben op je huid. Juist de huid op je benen is erg gevoelig voor temperatuurwisselingen. Een van de boosdoeners in de winter is de verwarming. Deze droogt de lucht uit en daarmee ook de huid op je benen. Het gevolg? Een droge huid met schilfers. Een droge huid op de benen is meestal niet ernstig, maar het kan wel ongemakkelijk zijn en als storend worden ervaren.

Hoe koud of heet je doucht, kan ook effect hebben op de huid op je benen. Huid die wordt blootgesteld aan heet water droogt sneller uit. Lauwwarm douchen en/of badderen is dus beter voor de huid op je benen.

Heb je vaak last van een droge huid na het scheren van je benen? Dit kan komen doordat je scheermesje vies en/of bot is. Of doordat je tegen de haargroei in scheert. Dit veroorzaakt kleine wondjes of bultjes.

Wat helpt tegen droge benen?

Wat is er nu te doen tegen een (extreem) droge huid op de benen? Bij verschillende oorzaken horen verschillende oplossingen.

Tips:

  • Douche minder vaak, minder lang en minder warm.
  • Scheer met een scherp en schoon mesje, en scheer altijd met de haargroei mee.
  • Gebruik een neutrale douchecreme of géén zeep.
  • Smeer in de winter met een huidherstellende zalf

Speciaal voor de (extreem) droge huid is er Dermel honingzalf. Deze zalf met natuurzuivere honing ondersteunt de heling van krabwondjes als gevolg van de jeuk. DerMel helpt ook de beschadigde, droge en geïrriteerde huid te herstellen. Je kunt het smeren bij oppervlakkige wonden, kloven, smetplekken, luieruitslag en bij een schrale huid. Ideaal dus als je op zoek bent naar een oplossing voor droge benen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste die reageert.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.