Menu
0
01Feb2022
4 tips om een droge huid in je gezicht aan te pakken

4 tips om een droge huid in je gezicht aan te pakken

Schilfertjes, velletjes, jeuk, rode vlekken, bultjes en een schrale, ruwe, geïrriteerde, gevoelige, trekkende of zelfs pijnlijke huid. Een droge huid is vaak behoorlijk irritant. Het is een klacht die veel voorkomt en weer tot andere huidaandoeningen kan leiden, zoals eczeem. Pak je droge huid daarom goed aan met deze tips.

1. Droge huid in de winter of zomer: pas je huidverzorging aan

De weersomstandigheden hebben een duidelijke invloed op de huid. Kou, wind en de droge lucht van een verwarming zorgen bijvoorbeeld dat je huid sneller uitdroogt in de winter. In de zomer is de zon juist vaak de boosdoener: te veel zon droogt de huid uit.

Bedenk voor jezelf of je last hebt van een droge huid in de winter of in de zomer (of het hele jaar door) en ga met de seizoenen mee. Kies in de winter voor een hydraterende crème voor een droge huid met Aloë Vera of een huidzalf op basis van medicinale honing. Gebruik in de zomer een gezichtscrème met minimaal SPF 30 en probeer je gezicht niet te lang of te veel bloot te stellen aan zonlicht.

2. Krab niet

Een droge huid kan flink jeuken. Maar wat je ook doet, krab niet! Daardoor raakt je huid namelijk beschadigd. En dat zorgt juist dat-ie weer uitdroogt. Je maakt het probleem door te krabben dus alleen maar erger.

Een speciale crème tegen een jeukende huid brengt de huid tot rust, hydrateert, verkoelt en gaat jeuk tegen. Vermijd in elk geval mentholzalf en crèmes met eucalyptus. Die hebben een uitdrogend effect.

3. Drink zo min mogelijk alcohol

Dry January? Wie een droge huid heeft, kan beter kiezen voor een ‘dry year’. Of in elk geval een zo alcoholvrij mogelijk jaar.

Alcohol droogt je lichaam, en dus je huid, uit. Het blokkeert specifieke hormonen die uitdroging voorkomen. Probeer eens wat minder te drinken en ontdek wel effect dit heeft op je huid.

4.  Let op met douchen en scheren

Heb je last van een droge huid na het douchen? Dat kan heel goed. Bij te vaak, te warm, te lang en met te veel zeep douchen tast je de bovenste beschermlaag van de huid aan. Het resultaat: een trekkende, jeukende en soms ook schilferende huid.

Onze tip is uiteraard om minder, minder lang en minder heet te douchen. Kies daarnaast voor een neutrale douchecrème die geschikt is voor elk huidtype.

Een droge huid bij mannen komt vaak voor na het scheren. De oorzaak hiervan is bijvoorbeeld een bot of vies scheermes. Ook tegen de haartjes inscheren kan een droge huid met bultjes en wondjes opleveren.

Zorg dus dat je een schoon, scherp scheermes hebt en scheer met de haargroeirichting mee. Blijf je last hebben, gebruik dan na het scheren een huidherstellende crème. Die helpt je huid een handje.

Hydraterende producten

Reacties

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste die reageert.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.