test banner

Droge handen door heel vaak handen wassen

  • Geplaatst op
  • 0
Droge handen door heel vaak handen wassen

We wassen massaal onze handen. Veel mensen hebben last van droge handen, dit kan komen door verschillende factoren. Klik op 'artikel verder lezen' voor meer info.

We wassen massaal onze handen

Op dit moment is het ongelofelijk belangrijk je handen zo vaak mogelijk te wassen. Alleen levert dat naast schone handen ook droge handen op. Maar wat kun je er aan doen?

 

Oorzaak: je huid heeft een te kort aan vocht

Een gezonde huid heeft een vetlaagje wat de huid beschermd. Dit laagje zorgt er o.a. voor dat je huid niet uitdroogt. Door je handen vaak te wassen met zeep spoel je juist die beschermende vetlaag weg. Wat er voor zorgt dat de huid op je handen geen vocht meer kan vasthouden en je last krijgt van een (extreem) droge huid.

Droge handen kunnen gepaard gaan met de volgende symptomen:

 

- een gevoel van strakheid van de huid

- jeuk en roodheid

- huid die ruw aanvoelt

- scheurtjes en kloofjes die kunnen bloeden

- licht tot ernstig schilferen

- fijne lijntjes of scheurtjes

 

 

Oplossing: smeren met de juiste crème.

Normaal gesproken is het advies: was je handen minder vaak, korter, met warm water en zonder zeep. Maar gezien situatie ontkomen we daar voorlopig niet aan. Het is dan ook van groot belang om je handen goed te verzorgen.

Smeer je handen daarom regelmatig in met een vochtinbrengende crème. Zo zorg je dat je handen goed gehydrateerd blijven. Een intacte huidbarrière is het belangrijkste ‘verdedigingsmechanisme’ om droge handen zoveel mogelijk te voorkomen. Écht goede huidverzorgingsproducten zoals de AT14 ® hypoallergene handcrème helpen bij het herstellen en intact houden van de huidbarrière.

Zelfs geschikt voor mensen met bewezen contactallergie (huidallergie) en/ of eczeem. 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »