Menu
EUR
3 tips tegen jeuk bij eczeem

3 tips tegen jeuk bij eczeem

Eczeem en jeuk gaan hand in hand. De jeuk kan zo erg zijn, dat mensen hun huid openkrabben. Soms tot bloedens toe. De kans is dus groot dat je bij eczeem eerst de jeuk weg wilt nemen, voordat je het eczeem gaat behandelen. Drie tips tegen jeuk bij eczeem.

1. Krab niet

Hoe erg je eczeem ook jeukt, krab niet. Krabben irriteert de huid, waardoor je juist méér jeuk krijgt. Bovendien kunnen er bacteriën of viezigheden onder je nagels zitten. En die wil je niet in je huid krijgen.

Ons advies: wil je krabben, leid jezelf dan af.

Lees een boek, loop een rondje om, kijk een film, ga stofzuigen… Probeer vooral niet aan de jeuk te denken. Dit geldt ook als je kind last heeft van eczeem: leidt het af.

Lukt het echt niet om niet te krabben? Dan is een krabpak/verbandkleding een optie. Dit is een speciaal soort kleding die je kan dragen tegen jeuk. Hierbij krijgt je huid rust en ruimte en voorkom je dat je krabt. Voor meer informatie over krabpakken, raadpleeg een huisarts.

2. Voorkom uitdroging van je huid

Eczeem komt vaak voor op een (extreem) droge huid. En een droge huid jeukt meer. Het is dus belangrijk om te voorkomen dat je huid (te) droog wordt.

Douche of badder niet te vaak, te lang en te warm. Gebruik daarbij niet te veel zeep. Kies een pH-neutrale zeep en zelfs dan: gebruik er niet te veel van. Warm en lang douchen met veel zeep zorgt ervoor dat je natuurlijk vet van je huid af wast. Dit natuurlijke vet helpt je huid vochtig houden. Als dat weg is, droogt je huid meer uit.

Gebruik daarnaast een hydraterende crème voor droge plekken. Een crème met een hoog percentage Aloë Vera verzorgt de droge en schrale huid en gaat jeuk tegen.

3. Gebruik een crème tegen eczeem

We stipten het hierboven al even aan: het gebruik van een goede crème. Naast crèmes tegen een droge huid, zijn er ook crèmes speciaal tegen eczeem.

Eczema Care bestaat bijvoorbeeld uit een mix van hydraterende Aloë Vera en Ureum. De crème is speciaal ontwikkeld om eczeem klachten te verminderen en uitbraken (flare-ups) van eczeem te helpen voorkomen.

Gebruik langdurig hydraterende crème om klachten te verlichten. Daarna kun je de strijd verder aangaan met eczeem!

Verminder eczeemklachten


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste die reageert.
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!