Menu
EUR
Shampoo zonder parfum

Shampoo zonder parfum

Een paar procent van de Nederlandse bevolking krijgt last van een allergische reactie op bestanddelen in shampoos. Parfum is één van die bestanddelen die mogelijk klachten veroorzaakt. We hebben daar mogelijk een oplossing voor: AT14 is een hypoallergene shampoo. We vertellen je daar mee over.

Maar voor we dat doen, eerst wat medische kennis. Wat zijn mogelijke symptomen als je een allergische reactie krijgt van parfum in shampoos?

Een allergie voor parfum: de symptomen

Heb je rode plekken met schilfertjes op je gezicht, hals of oogleden en dat in combinatie met jeuk? Dan kan het zijn dat parfum(mix) in jouw shampoo daar de oorzaak van is en je allergisch bent voor parfum. Je hebt dan last van allergisch contacteczeem.

Wat is contacteczeem?

Bij contacteczeem krijgt je huid last van eczeem van iets wat de huid irriteert of waarvoor je allergisch bent. Eczeem is gelukkig niet besmettelijk. Een hand geven kan bijvoorbeeld geen kwaad. Wel kan een contactallergie vaak levenslang bestaan.

Parfum is een voorbeeld van een allergeen Parfum(mix) komt voor in shampoos, maar de hoeveelheid daarin is klein. Het komt veel meer voor in producten die gebruikt worden voor hun geur. Denk aan haarlakken, deodorant, haarsprays, dagcrèmes en bodylotions.

De kans op een allergische reactie bij parfum in shampoo is daarom niet zo heel groot. Toch kan het wel bijdragen aan huidklachten en irritatie verergeren.

Een allergische reactie op parfum zou je met name in het gezicht, hals en rondom de ogen eczeem moeten zien. Plekken waar de shampoo, en dus de parfum, wordt aangebracht of terechtkomt. Soms gaat deze eczeem ook gepaard met pukkels en blaasjes en voelen de plekken nattig aan.

En…. sluit dus ook andere producten waar parfum in zit niet uit als boosdoener. Denk aan de eerdergenoemde haarlakken, haarsprays etc.

Let op! Het contact met parfum kan geheel de oorzaak zijn van de eczeem. Maar ook irritatie door water en zeep speelt mogelijk een rol en een erfelijk bepaalde aanleg voor eczeem kan van invloed zijn. 

Daarnaast zijn ook andere stoffen in shampoo mogelijk schadelijk. Denk bijvoorbeeld aan cocamidopropyl betaïne. 

Lees hier meer over allergie voor cocamidopropyl betaïne in shampoo

Een parfumallergie: wat te doen?

Denk je dat je last hebt van contactallergisch eczeem bij  parfum of een ander (schadelijk) ingrediënt in shampoo? Dan raden we je aan om eerst altijd eerst even langs de (huis)arts te gaan. Is er bij jou (mogelijk) sprake van een parfumallergie? Lees dan hieronder wat AT14 shampoo voor jou kan betekenen.

De werking van AT14® shampoo

Vermoed je dat je allergisch bent voor één van de bestanddelen in shampoo? Probeer dan eens de shampoo van AT14. Deze producten zijn écht hypoallergeen. Ze bevatten dus geen contactallergene ingrediënten zoals parfum en cocamidopropyl betaïne. Toch heeft de shampoo een milde, reinigende en voedende werking voor het haar.

[products=blog_shampoo_zonder_parfum]

Bronnen


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste die reageert.
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!