Menu
0
09Nov2022
Allergisch voor cocamidopropyl betaïne in shampoo

Allergisch voor cocamidopropyl betaïne in shampoo

Heb je last van jeuk en rode plekken met schilfertjes op je gezicht, hals of oogleden? Dan is het mogelijk dat een bestanddeel in jouw shampoo daar de oorzaak van is. Je hebt dan last van allergisch contacteczeem. Een ingrediënt die deze allergie mogelijk veroorzaakt is cocamidopropyl betaïne. Hoe weet je of dat zo is, en wat kun je daar vervolgens aan doen?

De symptomen van allergie door Cocamidopropyl betaïne

Hoe weet je of cocamidopropyl betaïne de oorzaak is van jouw klachten? Herkennen van de symptomen is een eerste stap.

Cocamidopropyl betaïne wordt gemaakt van kokosnootolie. Het is een ingrediënt die in artikelen voorkomt die schuimen als ze gebruikt worden. Denk aan toiletartikelen, douche-en badgels, scheerschuim, shampoos, tandpasta’s, huishoudelijke schoonmaakmiddelen etc. De lijst van artikelen is lang. Bij sommige mensen veroorzaakt deze stof een reactie zoals jeukende, rode uitslag. Ook kunnen bobbeltjes (lijkt op acné), blaasjes en schilfering te zien zijn.

Een allergische reactie op cocamidopropyl betaïne betekent overigens niet dat je daarmee ook allergisch bent voor kokosnoten. Blijf dus gewoon genieten van je kokosdrankje.

Cocamidopropyl betaïne en cocamidopropyl hydroxysultaine

Cocamidopropyl betaïne heeft een neefje, namelijk cocamidopropyl hydroxysultaine. Het is één van de stoffen die er daadwerkelijk voor zorgt dat je haar gewassen wordt. Kom je deze stof tegen op de verpakking van jouw shampoo, maak je dan niet te veel zorgen. Het heeft een minder irriterende werking dan cocamidopropyl betaïne.

Hoe voorkom je een allergie door Cocamidopropyl betaïne?

Denk je allergisch te zijn voor cocamidopropyl betaïne? Zorg er dan voor dat de huid er niet mee in aanraking komt. Lees zorgvuldig het etiket op de verpakking van je shampoo en vermijd die shampoo waar cocamidopropyl betaïne in zit. Datzelfde geldt natuurlijk voor alle andere schuimende producten waar deze stof in zit verwerkt.  

Let op! Aanraking met cocamidopropyl betaïne kan geheel de oorzaak zijn van de eczeem. Maar ook irritatie door water en zeep speelt mogelijk een rol. Én ook een erfelijk bepaalde aanleg voor eczeem kan van invloed zijn.

Twijfel je wat de reden is? Een overleg met de huisarts kan natuurlijk nooit kwaad.

Cocamidopropyl betaïne vrije shampoo kopen

Shampoos zonder cocamidopropyl betaïne zijn bijvoorbeeld online verkrijgbaar. Om je daarmee alvast wat mee op weg te helpen geven wij je alvast wat informatie over AT14® skincare producten. Je vindt daar naast de Hypoallergeen shampoo ook andere hoofd- en huidproducten zoals bodycrèmes, gezichtscrèmes en douchecrèmes.

Ga naar AT14 shampoo

Allergisch voor alcohol of parfum in shampoo

Naast cocamidopropyl betaïne zijn alcohol en parfum in shampoo mogelijke boosdoeners die eczeem veroorzaken. Lees onderstaande blog voor meer informatie over allergie voor parfum in shampoo: 

Parfum in shampoo

 

Bronnen 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste die reageert.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.