Menu
0
19Jul2022
Wat te doen bij schuurplekken?

Wat te doen bij schuurplekken?

Wat te doen bij schuurplekken?

Benen die langs elkaar schuren tijdens een wandeling of bij het hardlopen. Of rode plekken op je billen door wrijving bij een fietstocht. Wat te doen bij schuurplekken? Wij geven tips!↓

De oorzaken van schuurplekken

Zweten is heel normaal, je lichaam doet dit om af te koelen. Bij warmte, bewegen en sporten, spanning of emoties kan je gaan zweten.

Wat wel kan gebeuren als een resultaat van zweten en wrijving zijn schuurplekken. Deze ontstaan door blote huid die tegen elkaar aan schuurt. Of door huid die tegen kleding aan schuurt als je aan het sporten bent (bij fietsers ook wel een ‘zweetreet’ genoemd).

De plekken op de huid zijn vaak pijnlijk, rood en geïrriteerd. Ze ontstaan meestal bij je oksels, dijen, lies, bilspleet, je kruis of rondom de anus. Ja.. geen leuke plekjes. Dus wat kun je er tegen doen?

Schuurplekken behandelen en verzorgen

1.     Wassen en drogen

Als je gesport hebt is het belangrijk om je bezwete, natte kleding zo snel mogelijk uit te doen. Ga onder een lauwwarme of koele douche staan om het zweet van je af te spoelen.

Douchen om zweet weg te spoelen is een goede eerste stap bij elke schuurplek. Gebruik een neutrale zeep om het plekje te wassen.

Hierna dep je de plek goed droog, want wrijven irriteert de huid verder.

2.     Verzorgende huidzalf

Je huid is beschadigd door het zweten en schuren. Deze kun je het beste helpen herstellen door speciale wond- of huidzalf te smeren. Wat kun je op schuurplekken smeren? Dermatologie-winkel.nl verkoopt twee zalven die goed werken tegen schuurplekken. Beide zijn gemaakt op basis van zuivere, enzymrijke honing.

  • DerMel is een huidzalf die de huid helpt genezen bij kleine wondjes en schuurplekken. Het werkt verzorgend en brengt de huid tot rust. De antibacteriële werking gaat infectie tegen, dat vermindert klachten zoals pijn.
  • AnaMel is een zalf voor bij ‘peri-anale klachten’, klachten rondom de anus. Ook deze zalf werkt verzorgend en ondersteunt de genezing van de huid. Deze zalf is goed te gebruiken bij de bilspleet en het kruis om schuurplekken te verminderen.

Bekijk AnaMel

Bekijk DerMel

3.     Kleding

Voor kleding hebben we twee verschillende tips.

Voor sporters: het is belangrijk dat sportkleding goed aansluit op je huid en niet te veel vocht vasthoudt. Daarnaast moet je opletten met naden in de kleding. Als er een dubbele stiknaad van nylondraad bij de zeem van het zitvlak zit, kan dit flink gaan schuren.

Voor niet-sporters: (of als je op dit moment niet aan het sporten bent) wijde, katoenen kleding is meestal prettig om aan te trekken over een schuurplek óf om een schuurplek juist te voorkomen. Het is belangrijk dat je het niet te warm krijgt en meer gaat zweten.

Als je een rok of jurk wilt dragen en last hebt van schuurplekken op je dijen, kun je een katoenen onderbroek of broekje met lange pijpen hieronder dragen. Als je weet dat je hier eerder last van krijgt kun je ook een broekje aantrekken om plekken te voorkomen.

Honingzalf voor schuurplekken

Het is belangrijk je schuurplekken goed te verzorgen om er van af te komen. Ondersteun het herstel met honingzalf en je kan weer pijnvrij verder.

Bekijk DerMel honingzalf tegen schuurplekken

Kommentare

Es gibt noch keine Kommentare. Seien Sie der Erste, der kommentiert.

Schreibe einen Kommentar

Ihre E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht
Durch die Nutzung unserer Webseite stimmen Sie dem Gebrauch von Cookies zur Verbesserung dieser Seite zu. Diese Nachricht AusblendenFür weitere Informationen beachten Sie bitte unsere Datenschutzerklärung. »

Abonnieren Sie unseren Newsletter

Abonnieren

Benutzerkonto anlegen

Durch Ihre Anmeldung in unserem Shop, bewegen Sie sich um einiges schneller durch den Bestellvorgang, können mehrere Adressen anlegen, können Ihre Aufträge verfolgen und vieles mehr.

Kundenkonto anlegen

Zuletzt hinzugefügt

Keine Artikel in Ihrem Warenkorb

Gesamt inkl. MwSt:€0,00

Versandkosten Berechnung

Keine Versand-Methoden für dieses Land gefunden.