Menu
0
Die beste Hautpflege
Voor 12.00u besteld, vandaag verzonden
Lage verzendkosten
Klantenservice: 085 773 2080
26Jan2021
Last van een (extreem) droge huid op je gezicht? De oorzaken en de oplossing.

Last van een (extreem) droge huid op je gezicht? De oorzaken en de oplossing.

Meer dan de helft (!) van de Nederlanders heeft regelmatig last van een droge huid. De oorzaak van een droge huid is bij iedereen anders. Sommige mensen hebben van nature een droge huid, terwijl een ander gevoelig reageert op bijvoorbeeld seizoensveranderingen, zoals de kou of droge lucht. Een andere actuele oorzaak is het krijgen van een droge gezichtshuid door het dragen van een mondkapje.  

Oorzaak: Tekort aan vetten

Een droge en gevoelige huid ontstaat omdat de huid een tekort aan vetten heeft. Hierdoor kan de huid moeilijker vocht vasthouden. Droge plekjes in het gezicht ontstaan vaak op dezelfde plek. Met name rond de ooghoeken of op de oogleden, rondom de wenkbrauwen of bij de neus en oren.

Een te droge huid in je gezicht gaat vaak samen met de volgende klachten:

 • Schilfers (velletjes)
 • Jeuk
 • Rode vlekken
 • Pijnlijke en ‘trekkende’ huid.
 • Gevoelige en branderige huid

Veel mensen beginnen vaak pas met smeren op het moment dat ze een droge huid hebben. Toch is het handig om ook preventief de huid te verzorgen. Voorkomen is altijd beter dan genezen. Vooral als je vaak last hebt van een droge huid is dit een waardevolle tip.

Oplossing: Hydraterende en verzachtende zalf

De beste behandeling voor een droge huid in het gezicht is het gebruik van een hydraterende en verzachtende zalf. Deze moet de droge, beschadigde huid ondersteunen in het herstel. Om zo vochtverlies te verminderen. DerMel huidzalf op basis van medicinale honing is zo’n zalf. Het herstel van de beschadigde huid word ondersteund door de natuurzuivere honing. Glucoseoxidase is een enzym wat door de honingbij aan de honing wordt toegevoegd. Dit enzym zorgt samen met een aantal andere factoren voor een antibacteriële werking. Hierdoor komt de huid weer in balans waardoor het tot rust komt.

Kommentare

Kitty
Veröffentlicht am 2021-04-07 20:11:33
Op dit moment blijf ik last houden van een droge huid de Dermel is heel fijn wat kan ik nog meer doen voor een extreem droge huid?
Aarnoud S
Veröffentlicht am 2021-01-29 10:53:57
Als ik ga liggen op mijn kussen heb ik altijd een ligt prikkelend gevoel in mijn gezicht 'komt dat ook door een droge huid ?
wie weet het?

Schlagworte

  Schreibe einen Kommentar

  Ihre E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht
  Durch die Nutzung unserer Webseite stimmen Sie dem Gebrauch von Cookies zur Verbesserung dieser Seite zu. Diese Nachricht AusblendenFür weitere Informationen beachten Sie bitte unsere Datenschutzerklärung. »

  Abonnieren Sie unseren Newsletter

  Abonnieren

  Benutzerkonto anlegen

  Durch Ihre Anmeldung in unserem Shop, bewegen Sie sich um einiges schneller durch den Bestellvorgang, können mehrere Adressen anlegen, können Ihre Aufträge verfolgen und vieles mehr.

  Kundenkonto anlegen

  Zuletzt hinzugefügt

  Keine Artikel in Ihrem Warenkorb

  Gesamt inkl. MwSt:€0,00

  Versandkosten Berechnung

  Keine Versand-Methoden für dieses Land gefunden.