Menu
0
Die beste Hautpflege
Voor 12.00u besteld, vandaag verzonden
Lage verzendkosten
Klantenservice: 085 773 2080
25Feb2021
Last van een droge huid op je benen?!

Last van een droge huid op je benen?!

Droge huid op je benen is een bekend dermatologisch probleem genaamd ‘xerose cutis’ of ‘asteatose’ maar in de volksmond beter bekend als ‘winterbenen’. Droge huid op de benen kan iedereen overkomen, op elke leeftijd.

 

Droge huid op benen: hoe komt het?

Een droge en gevoelige huid ontstaat omdat de huid een te kort aan vetten heeft. Hierdoor kan de huid moeilijker vocht vasthouden. Het gevolg is dat er teveel vocht uit je huid verdampt. De natuurlijke vochtvoorziening is dan niet meer voldoende.

Zowel kou als warmte kunnen effect hebben op je huid. Juist de huid op je benen is erg gevoelig voor temperatuurwisselingen. Een van de boosdoeners in de winter is de verwarming. Deze droogt de lucht uit en daarmee ook de huid op je benen. Het gevolg? Een droge huid met schilfers. Een droge huid op de benen is meestal niet ernstig, maar het kan wel ongemakkelijk zijn en als storend worden ervaren.

Hoe koud of heet je doucht, kan ook effect hebben op de huid op je benen. Huid die wordt blootgesteld aan heet water droogt sneller uit. Lauwwarm douchen en/of badderen is dus beter voor de huid op je benen.

Heb je vaak last van een droge huid na het scheren van je benen? Dit kan komen doordat je scheermesje vies en/of bot is. Of doordat je tegen de haargroei in scheert. Dit veroorzaakt kleine wondjes of bultjes.

 

Wat helpt tegen droge benen?


Wat is er nu te doen tegen een (extreem) droge huid op de benen? Bij verschillende oorzaken horen verschillende oplossingen.

Samengevat:

 

 • Douche minder vaak, minder lang en minder warm.
 • Scheer met een scherp en schoon mesje, en scheer altijd met de haargroei mee.
 • Gebruik een neutrale douchecreme of géén zeep.
 • Smeer in de winter met een huidherstellende zalf

 

Speciaal voor de (extreem) droge huid is er Dermel honingzalf. Deze zalf met natuurzuivere honing ondersteunt de heling van krabwondjes als gevolg van de jeuk. DerMel helpt ook de beschadigde, droge en geïrriteerde huid te herstellen. Je kunt het smeren bij oppervlakkige wonden, kloven, smetplekken, luieruitslag en bij een schrale huid. Ideaal dus als je op zoek bent naar een oplossing voor droge benen.

 

 

Kommentare

There are no comments yet, be the first one to comment

Schlagworte

  Schreibe einen Kommentar

  Ihre E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht
  Durch die Nutzung unserer Webseite stimmen Sie dem Gebrauch von Cookies zur Verbesserung dieser Seite zu. Diese Nachricht AusblendenFür weitere Informationen beachten Sie bitte unsere Datenschutzerklärung. »

  Abonnieren Sie unseren Newsletter

  Abonnieren

  Benutzerkonto anlegen

  Durch Ihre Anmeldung in unserem Shop, bewegen Sie sich um einiges schneller durch den Bestellvorgang, können mehrere Adressen anlegen, können Ihre Aufträge verfolgen und vieles mehr.

  Kundenkonto anlegen

  Zuletzt hinzugefügt

  Keine Artikel in Ihrem Warenkorb

  Gesamt inkl. MwSt:€0,00

  Versandkosten Berechnung

  Keine Versand-Methoden für dieses Land gefunden.